Pyragas su avižiniais dribsniais

Pyragas su avižiniais dribsniais Pyragas su avižiniais dribsniais



INGREDIENTAI:
Energetinė vertė: 3912 kcal

T e š l a i:
125 g margarino,
175 g balto arba rudo cukraus žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
100 g miltų,
2 arbat. š. kepimo miltelių,
125 g avižinių dribsnių,
4 valg. š. grietinės,
margarino formai ištepti,
džiūvėsių-pabarstyti,

50 g lazdyno riešutų,
20 g apelsinų cukrinukų (cukatų),
50 g margarino,
50 g medaus,
2 valg. š. grietinės,
1 valg. š. miltų.
GAMINIMAS:

Margariną išimkite iš šaldytuvo, atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite iki purumo. Tuo metu kiaušinius išmaišykite su druska bei cukrumi. Kai cukrus ištirps, kiaušinius išplakite iki purumo ir masę, pildami po šaukštą, įmaišykite į riebalus.

Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį ir su avižiniais dribsniais bei grietine įmaišykite į tešlą. 24 cm skersmens tortinę gerai ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsiais. Supilkite tešlą.

Kepkite 35-40 min. 175 -200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-III). Tuo metu riešutus supjaustykite plokštelėmis, smulkiai sukapokite cukrinukus. Cukrinukus lengviausiai susmulkinsite specialia svogūnų kapokle. Riešutus bei cukrinukus suberkite į puodą, sudėkite margariną, medų, grietinę ir miltus.

Baigiantis nurodytam kepimo laikui, mišinį užvirkite. Išimkite iš orkaitės pyragą, ant viršaus užpilkite riešutų masę. Pyragą dar 12-15 min. kepkite 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-III padala). Pyragą išimkite iš orkaitės, kai riešutai taps aukso spalvos.