Mielinis pyragas su rabarbarais


Mielinis pyrago su rabarbarais receptas
Mielinis pyrago su rabarbarais receptas

INGREDIENTAI:
Tešlai:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
250 ml pieno;
75 g cukraus;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
Druskos;
½ citrinos trinta žievelė;
Riebalų skardai patepti.


Įdarui:

1 kg rabarbarų;
180 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
60 ml grietinės;
50 g sviesto;
3 kiaušiniai;
2 valg. š. sviesto;
Cukraus pudros.
GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį. Jų kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį sutrupinti mieles. Įpilti šiek tiek šilto pieno, įberti šaukštelį cukraus, truputį miltų ir sumaišyti vientisą įmaišalą. Jį uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Likusį pieną, cukrų, minkštą sviestą, kiaušinį, žiupsnelį druskos ir citrinos žievelę sumaišyti į dėti ant įmaišalo. Suminkyti vientisą tešlą. Tešla turi lengvai atsiskirti nuo indo kraštų. Ją vėl uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Tešlą kočioti ant riebalais išteptos skardos. Rabarbarus nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Apiberti cukrumi bei vaniliniu cukrumi ir palaukti, kol išsiskirs sultys. Sulčių turi išsiskirti 375 ml. Jei tiek nesusidaro, įpilti šiek tiek obuolių sulčių. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros.

Pudingo miltelius sumaišyti su grietine. Sultis suvirinti ir supilti pudingą. Truputį jį ataušinus įmaišyti sviestą bei kiaušinius. Pudingą paskirstyti ant tešlos, ant jodėti rabarbarų gabalėlius. Pyragą kepti orkaitėje apie 40 min. Iškepusį karštą pyragą apšlakstyti lydytu sviestu ir pabarstyti cukraus pudra. Galima patiekti su saldinta plakta grietinėle.

Mielinis pyragas su rabarbarais