Šios salotos yra su Bolivine balanda ir avinžirniais, taip pat praturtintos kitų Viduržemio jūros regiono skonių. Palyginamos su tobulumu, gaminant šias salotas naudojamai karamelizuoti svogunai. Verta pasigaminti gaives ir lengvas salotas!
Ingridientai:
🔵 100g Bolivinė balanda
🔵 400g konservuotų avinžirnių
🔵 1 maža raudona paprika, nulupta ir supjaustyta
🔵 1 maža geltona paprika, nulupta ir supjaustyta
🔵 12 vyšniniai pomidorai, perpjauti perpuse
🔵 švieži petražolių lapai, susmulkinti
🔵 100g puodelio juodųjų alyvuogių
🔵 50g Karamelizuotu svogūnu
🔵 20g gražgarstės
🔵 50g fetos
Gaminimas:
- Nuplaukite bolivine balanda per sietą su šaltu vandeniu. Nusausinkite, Įdėkite į mažą indą ir įpilkite 1 puodelį šalto vandens ir uždenkite. Užvirkite. Sumažinkite šilumą ir virkite 15 minučių, kol išgaruos vanduo. Atvėsinkite.
- Į bolivine balandą sudėkite avinžirnius, raudonųjų ir geltonųjų paprikų, vyšnių pomidorų, petražolių ir juodųjų alyvuogių.
- Sudėkite gražgarstės lapus ant salotų. Šaukštas karamelizuotų svogūnų. Pabarstykite susmulkintą fetą, prieš patiekiant.Lengvai gaminamos, greitos salotos .Puikiai vertina ir veganai , vegetarai.
PatarimasJeigu salotos apvyto – pagelbės ledo vonia! Jeigu vasarą bent pusvalandžiui paliksime salotą ne šaldytuve, pamatysime, kaip lapeliai praranda drėgmę, vysta. O mes juk norime, kad jie atrodytų patraukliai, skaniai… Nebėda! Salotos lapus 10-čiai minučių panardiname į dubenį su šaltu vandeniu bei ledukais, šlakeliu acto ir citrinos sulčių. Išėmus iš ledo vonelės, paleidžiame po tekančiu vandeniu ir kruopščiai nusausiname.
pabandziau pasigaminti labai patiko ,vertos demesio:)
AtsakytiPanaikintiGeras receptas, ačiū.
AtsakytiPanaikinti