Šventinis pyragas
INGREDIENTAI:
T e š l a i:
500 g miltų,
2 tryniai,
200 g sviesto,
100 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus.
500 g miltų,
2 tryniai,
200 g sviesto,
100 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus.
Į d a r u i:
vyšnių,
braškių,
mėlynių uogienės,
200 g varškės,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
50 g cukraus.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tada trečdalį tešlos padėkite atskirai, o likusią dalį iškočiokite. Iškočiotą lakštą supjaustykite kepimo formos ilgio ir apie 15 cm pločio juostomis. Ant kelių iš jų dėkite vyšnias ir susukite vamzdelį.
Kitus vamzdelius suformuokite su braškėmis, trečius - su mėlynėmis. Tada paimkite atidėtąją tešlos dalį ir iškočiokite taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dėkite susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis. Ant vamzdelių užpilkite sutrintą varškės, baltymų ir cukraus kremą.
Jeigu lieka tešlos, ant viršaus galite uždėti juosteles. Pyragą kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kitus vamzdelius suformuokite su braškėmis, trečius - su mėlynėmis. Tada paimkite atidėtąją tešlos dalį ir iškočiokite taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dėkite susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis. Ant vamzdelių užpilkite sutrintą varškės, baltymų ir cukraus kremą.
Jeigu lieka tešlos, ant viršaus galite uždėti juosteles. Pyragą kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.