Šventinis pyragas

Šventinis pyragas Šventinis pyragas


INGREDIENTAI:
T e š l a i:
500 g miltų,
2 tryniai,
200 g sviesto,
100 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus.


Į d a r u i:
vyšnių,
braškių,
mėlynių uogienės,
200 g varškės,
2 kiaušinių baltymai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
50 g cukraus.
GAMINIMAS:

Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir apie pusvalandį palaikykite šaldytuve. Tada trečdalį tešlos padėkite atskirai, o likusią dalį iškočiokite. Iškočiotą lakštą supjaustykite kepimo formos ilgio ir apie 15 cm pločio juostomis. Ant kelių iš jų dėkite vyšnias ir susukite vamzdelį.



Kitus vamzdelius suformuokite su braškėmis, trečius - su mėlynėmis. Tada paimkite atidėtąją tešlos dalį ir iškočiokite taip, kad užtektų kepimo formos dugnui iškloti. Ant išklotos skardos dėkite susuktus vamzdelius 2 arba 3 eilėmis. Ant vamzdelių užpilkite sutrintą varškės, baltymų ir cukraus kremą.

Jeigu lieka tešlos, ant viršaus galite uždėti juosteles. Pyragą kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.