Abrikosų ir riešutų pyragėliai

Abrikosų ir riešutų pyragėliai
Abrikosų ir riešutų pyragėliai

INGREDIENTAI:
500 g sluoksniuotos tešlos.

Į d a r u i:
100 g graikinių riešutų branduolių,
1 stiklainio (850 g) konservuotų abrikosų arba persikų,
2 šaukštų rudojo cukraus.

G l a j u i:
100 ml abrikosų uogienės,
šaukšto vandens.

GAMINIMAS:

Atšildykite tešlą ir iškočiokite lakštą. Jį supjaustykite maždaug 10 cm kraštinės kvadratais. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Graikinius riešutus šiek tiek susmulkinkite ir sudėkite ant tešlos.



Nusausinkite abrikosus ir uždėkite ant riešutų. Užberkite rudojo cukraus ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Abrikosų uogienę pavirinkite su vandeniu. Karštus pyragėlius apšlakstykite glajumi.