Aelsinų keksas

Dalintis:

Aelsinų keksas INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai, 150 g cukraus, 2 pak. vanilinio cukraus, 1 citrina (arba 4 valg š. citrinos sulčių i...

Aelsinų keksas

Aelsinų keksas

INGREDIENTAI:

4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
1 citrina (arba 4 valg š. citrinos sulčių ir citrinų esencijos),
žiupsnis druskos,
sviesto arba margarino formai ištepti,
75 g maltų migdolų,
100 g maltų džiūvėsių,
žiupsnelis cinamono,

4 apelsinai,
40 g cukraus,
1/4 l grietinėlės.
GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius, atskyrę nuo baltymų su cukrumi ir 1 pak. vanilinio cukraus. Kai cukrus ištirps, trynius išplakite iki purumo. Citriną nuplaukite karštu vandeniu ir, nutarkavę geltonąjį žievelės sluoksnį, suberkite į trynių ir cukraus masę.

Įlašinkite citrinų esencijos. Baltymus išplakite su keletu lašų citrinos sulčių bei žiupsneliu druskos iki standumo ir putas sukrėskite ant trynių masės. Nedidelę kekso formą gerai ištepkite riebalais. Formą dar pabarstykite 1 valg š maltų migdolų, tuomet kepinio plutelė bus ypač skani.

Likusius migdolus sumaišykite su džiūvėsėliais, cinamonu ir suberkite ant baltymų. Viską atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Tešlą supilkite į paruoštą formą. Kepkite 30-35 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-II padala).

Apelsinus išsunkite ir sultis sumaišykite su citrinos sultimis bei 40 g cukraus. Iškepusį keksą 10 min. aušinkite formoje, tada perkelkite ant grotelių ir keliolika kartų perdurkite mediniu pagaliuku. Šaukštu lėtai pilkite ant kekso sultis, leisdami susigerti.

Grietinėlę išplakite su likusiu vaniliniu cukrumi iki standumo. Keksą patiekite supjaustytą, ant kiekvienos porcijos uždėję šaukštą grietinėlės.
Aelsinų keksas
Vardas

Azijos receptai,1,Bandeles,27,cukrus,1,Desertai,246,Karstas sokoladas,1,keksai,28,keksiukai,24,pyragai,133,pyrageliai,29,RECEPTAI,249,sacharinas,1,Salotos,1,TORTAI,1,Užkandžiai,1,Vietnamo receptai,1,
ltr
item
RECEPTAI - PATIEKALAI : Aelsinų keksas
Aelsinų keksas
https://2.bp.blogspot.com/-KUgO7y2rPwQ/WlaIYcjznQI/AAAAAAAABz4/neEmAwOnATsFGY_dkoCn6gGtkGxcaVCEwCLcBGAs/s1600/Aelsin%25C5%25B3%2Bkeksas.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-KUgO7y2rPwQ/WlaIYcjznQI/AAAAAAAABz4/neEmAwOnATsFGY_dkoCn6gGtkGxcaVCEwCLcBGAs/s72-c/Aelsin%25C5%25B3%2Bkeksas.jpg
RECEPTAI - PATIEKALAI
https://receptai-patiekalai.blogspot.com/2011/09/aelsinu-keksas.html
https://receptai-patiekalai.blogspot.com/
http://receptai-patiekalai.blogspot.com/
http://receptai-patiekalai.blogspot.com/2011/09/aelsinu-keksas.html
true
2640812941475257930
UTF-8
Įkelti visud įrašus Nerasta jokių įrašų PERŽIŪRĖTI VISUS Skaityti daugiau Atsakyti Atšaukti atsakymą Ištrinti pagal PRADINIS PUSLAPIAI Pranešimai Peržiūrėti visus REKOMENDUOJAMA JUMS Etiketė ARCHYVAS PAIEŠKA VISI Pranešimai Nerasta jokių įrašų, atitinkančių jūsų užklausą Grįžti i Pradini puslapi Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sek Pir Ant Tre Ket Pen Šeš Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželio mėn Liepos mėn Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis Sau Vas Kov Bal Geg Bir Lie Rug Rugs Spa Lap Gru dabar Prieš 1 minutę prieš $$1$$ Minučių prieš 1 valanda prieš $$1$$ valandu Vakar $$1$$ Prieš kelias dienas $$1$$ prieš kelias savaites Daugiau nei prieš 5 savaites Followers Follow ŠITAS TURINYS - IŠSKIRTINIS Prašome pasidalyti, kad atrakintumėte Kopijuoti visą kodą Pasirinkite visą kodus Visas kodas buvo nukopijuotas Negalite nukopijuoti kodų / tekstų, norėdami nukopijuoti, paspauskite [CTRL] + [C] (arba CMD + C su Mac)