Aelsinų keksas

Aelsinų keksas

Aelsinų keksas

INGREDIENTAI:

4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
1 citrina (arba 4 valg š. citrinos sulčių ir citrinų esencijos),
žiupsnis druskos,
sviesto arba margarino formai ištepti,
75 g maltų migdolų,
100 g maltų džiūvėsių,
žiupsnelis cinamono,

4 apelsinai,
40 g cukraus,
1/4 l grietinėlės.
GAMINIMAS:

Kiaušinių trynius, atskyrę nuo baltymų su cukrumi ir 1 pak. vanilinio cukraus. Kai cukrus ištirps, trynius išplakite iki purumo. Citriną nuplaukite karštu vandeniu ir, nutarkavę geltonąjį žievelės sluoksnį, suberkite į trynių ir cukraus masę.

Įlašinkite citrinų esencijos. Baltymus išplakite su keletu lašų citrinos sulčių bei žiupsneliu druskos iki standumo ir putas sukrėskite ant trynių masės. Nedidelę kekso formą gerai ištepkite riebalais. Formą dar pabarstykite 1 valg š maltų migdolų, tuomet kepinio plutelė bus ypač skani.

Likusius migdolus sumaišykite su džiūvėsėliais, cinamonu ir suberkite ant baltymų. Viską atsargiai, bet kruopščiai išmaišykite. Tešlą supilkite į paruoštą formą. Kepkite 30-35 min. 200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-II padala).

Apelsinus išsunkite ir sultis sumaišykite su citrinos sultimis bei 40 g cukraus. Iškepusį keksą 10 min. aušinkite formoje, tada perkelkite ant grotelių ir keliolika kartų perdurkite mediniu pagaliuku. Šaukštu lėtai pilkite ant kekso sultis, leisdami susigerti.

Grietinėlę išplakite su likusiu vaniliniu cukrumi iki standumo. Keksą patiekite supjaustytą, ant kiekvienos porcijos uždėję šaukštą grietinėlės.
Aelsinų keksas