Apelsininis aguonų pyragas

Apelsininis aguonų pyragas
Apelsininis aguonų pyragas

INGREDIENTAI:
125 g kambario temperatūros sviesto,
3/4 puodelio miltelinio cukraus,
šaukštas nutarkuotų apelsino žievelių,
2 kiaušiniai,
puodelis miltų,
1/3 puodelio pieno,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
pusė puodelio aguonų (galima ir daugiau).

GAMINIMAS:

Sviestą, apelsino žieveles ir cukrų išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė padvigubės. Sumažinus plakiklio greitį, berkite miltus, aguonas, supilkite pieną. Plakite, kol masė taps vientisa. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.



Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu smeigtuku: jeigu ištrauktas jis sausas, laikas traukti pyragą iš orkaitės. Kai pyragas atvės, apipilkite glajumi. Jį ruoškite iš plytelės lydyto šokolado, sumaišyto su pusės apelsino sultimis.