Apelsininis aguonų pyragas
INGREDIENTAI:
125 g kambario temperatūros sviesto,
3/4 puodelio miltelinio cukraus,
šaukštas nutarkuotų apelsino žievelių,
2 kiaušiniai,
puodelis miltų,
1/3 puodelio pieno,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
pusė puodelio aguonų (galima ir daugiau).
3/4 puodelio miltelinio cukraus,
šaukštas nutarkuotų apelsino žievelių,
2 kiaušiniai,
puodelis miltų,
1/3 puodelio pieno,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
šaukštelis vanilinio cukraus,
pusė puodelio aguonų (galima ir daugiau).
GAMINIMAS:
Sviestą, apelsino žieveles ir cukrų išsukite iki purumo. Įmuškite kiaušinius ir plakite, kol masė padvigubės. Sumažinus plakiklio greitį, berkite miltus, aguonas, supilkite pieną. Plakite, kol masė taps vientisa. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40-50 min.
Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu smeigtuku: jeigu ištrauktas jis sausas, laikas traukti pyragą iš orkaitės. Kai pyragas atvės, apipilkite glajumi. Jį ruoškite iš plytelės lydyto šokolado, sumaišyto su pusės apelsino sultimis.
Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu smeigtuku: jeigu ištrauktas jis sausas, laikas traukti pyragą iš orkaitės. Kai pyragas atvės, apipilkite glajumi. Jį ruoškite iš plytelės lydyto šokolado, sumaišyto su pusės apelsino sultimis.