Avižinis pyragas su obuoliais

Avižinis pyragas su obuoliais


INGREDIENTAI:
pyragas su obuoliais 450 g obuolių,
25 g cukraus,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
100 g džiovintų figų (arba kitų džiovintų vaisių),
140 g sviesto,
50 g cukraus,
140 g cukraus sirupo,
250 g avižinių dribsnių,
pusės šaukšto cinamono,
25 g graikinių riešutų.

GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Obuolius supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą kartu su cukrumi. Palaukite, kol užvirs, ir uždengus dangtį virkite apie 10 min., kartkartėmis vis pamaišydami, kol obuoliai bus minkšti.



Po to sudėkite citrinos žievelę, smulkintas figas ir dar 10 min. virkite neuždengus dangčio, kol figos suminkštės, o masė taps tiršta. Ją dėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki vientisos masės. Puode ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą-tik neleiskite užvirti, tada sudėkite avižinius dribsnius, cinamoną ir viską gerai išmaišykite.



Gautą tešlą sumaišykite kartu su figų mase ir viską sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Pyrago viršų pabarstykite smulkintais riešutais ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 min., kol bus gražios aukso spalvos. Kai iškeps, šiek tiek palaukite, kol atvės, ir supjaustykite kvadratėliais.