Bananinis keksas

Bananinis keksas Bananinis keksas

INGREDIENTAI:
90 g sviesto,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
1,5 stiklinės supjaustytų bananų,
2 stiklinės išpūstų ryžių (sausų pusryčių),
1,5 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/2 šaukštelio sodos,
1/4 stiklinės smulkiai sukapotų lazdynų riešutų.

GAMINIMAS:

Sviestą iki baltumo išsukite su cukraus pudra. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės esenciją ir gerai išplakite. Įmaišykite bananus, ryžius ir kartu su kepimo milteliais bei soda persijotus miltus. Suberkite riešutus ir viską gerai išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į keksų kepimo formą (maždaug 23x13 cm) ir kepkite 180 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 40-50 min. Galima patiekti dar šiltą, supjaustytą riekelėmis. Skanu užtepti sviesto.