Bananų keksas

Bananų keksas
Bananų keksas

Bananų kekso receptas

INGREDIENTAI:

125 g margarino,
175 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
100 g aukšč. r. kvietinių miltų,
150 g rupaus malimo kvietinių miltų,
3 arbat. š. kepimo miltelių,

75 g džiovintų banano griežinėlių,
2 valg. š. riebios grietinės,
50 g kapotų graikiškų riešutų,
margarino formai ištepti,
džiūvėsėlių-pabarstyti.
GAMINIMAS:

Margariną, išėmę iš šaldytuvo, atšildykite iki kambario temperatūros. Tuo metu kiaušinius išmaišykite su druska bei cukrumi. Kai cukrus ištirps, kiaušinių ir cukraus masę išplakite ir išsukite su margarinu. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei rupiais miltais ir šį mišinį suberkite į kiaušinių ir margarino masę.

Gerai išmaišykite, sudėkite bananų griežinėlius, grietinę bei graikiškus riešutus. Pailgą 25 cm ilgio kekso formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsiais. Supilkite tešlą. Kepkite 50 min. 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala). Prieš patiekiant pyragą, galima papuošti šviežių bananų griežinėliais, apšlakstytais citrinos sultimis.
Bananų keksas