Bandelės su lašiniais

Bandelių su lašiniais receptas
Bandelės su lašiniais

Bandelių su lašiniais receptas


INGREDIENTAI:
1kg miltų,
2 stiklinės pieno,
25g mielių,
50g cukraus,
100g margarino,
truputis druskos.

Įdarui:
400g raumeningų rūkytų lašinių,
1 svogūnas,
1/2 šaukštelio kvepiančiųjų pipirų,
1/2 šaukštelio cinamono,
pora gvazdikėlių,

100g pyrago džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašiniukai ir pašildoma (nespirginama).
Į nukeltus nuo ugnies lašinius suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai ir išmaišoma.
Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu, stiklinėle išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį paruoštų lašinių. Skritulėlis sulenkiamas ir, gerai užspaudus kraštus, į skardą dedamas siūle į apačią. Dedant į viršų, siūlė gražiai užraitoma. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušiniu ir kepamos, kol pagels (apie 25 min).
Bandelės mėgstamos prie kavos, kelionėje. Jos kepamos visoje Lietuvoje.

Bandelės su lašiniais