Bandelės su mangais

Bandelių su mangais receptas
Bandelės su mangais

Bandelių su mangais receptas

INGREDIENTAI:
Tešlai:

½ stiklinės pieno;
3 kiaušiniai;
150 g cukraus;
1 stiklinė miltų;
100 g margarino;
150 g grietinės;
22 g mielių;
3 valg. š. kakavos.

Įdarui:

2 mangai;
4 valg. š. cukraus;
2 lašai migdolų esencijos.
GAMINIMAS:

Miltus supilame į dubenėlį ir viduryje padarome kauburėlį. Į jį sutrupiname mieles ir sumaišome su trupučiu miltų, pieno ir šaukšteliu cukraus. Dubenėlį uždengiame ir paliekame 15 min. pastovėti. Kiaušinius sumaišome su likusiu cukrumi ir pienu bei grietine (šaukštą grietinės palikti įdarui). Kiaušinių masę sudedame į dubenėlį su miltais ir mielėmis. Kraštuose išdėliojame margarino gabalėlius. Užminkome mielinę tešlą ir paliekame pakilti.



Įdarui nuo mangų nulupame odelę, išimame kauliukus. Mangus supjaustome kubeliais, dedame šaukštą grietinės, įlašiname migdolų esencijos, įberiame cukraus ir viską gerai sumaišome. Kai tešla pakyla, padaliname ją į vienodus gabaliukus, iškočiojame apvalius lakštelius, dedame įdaro, užspaudžiame kraštus, peiliu kraštuose padarome negilias įpjovas ir paruoštas bandeles dar paliekame, kad pakiltų.

Bandeles kepame iš anksto iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Bandelės su mangais