Braškių ir sūrio pyragas

Braškių ir sūrio pyragas Braškių ir sūrio pyragas

INGREDIENTAI:
P a p l o č i u i:
50 g migdolinių sausainių,
150 g džiūvėsėlių,
100 g sviesto,
50 g cukraus,
200 g minkšto varškės sūrio,
300 g grietinėlės,
3 kiaušinių,
100 g cukraus,
2 pakelių vanilinio cukraus,

1 citrinos tarkuotos žievelės ir
sulčių,
500 g braškių,
1 pakelio želė tortui,
250 ml raudonųjų apelsinų sulčių,
2 melisos šakelių,
30 g migdolinių sausainių papuošimui.
GAMINIMAS:

Paruoškite paplotį. Migdolinius sausainius ir džiūvėsėlius sudėkite į patvarų polietileninį maišelį ir gerai sutrinkite kočėlu. Sumaišykite su minkštu sviestu, cukrumi ir 3 šaukštais vandens. Torto formą išklokite kepimo popieriumi. Paruoštą masę priklokite prie torto formos dugno.


Sūrį sumaišykite su grietinėle, kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir sultimis. Masę sukrėskite ant papločio ir pašaukite į 175 laipsnių orkaitę. Kepkite 50 min. Tuomet ištraukite ir atvėsinkite. Braškes supjaustykite plonomis skiltelėmis ir išdėliokite ant pyrago.

Želė sumaišykite su 6 šaukštais apelsinų sulčių. Likusias sultis užvirinkite ir su jomis paruoškite želė. Atvėsinkite ir apliekite braškes. Pyragą papuoškite melisų lapeliais ir migdoliniais sausainiais.