Braškių ir varškės pyragas

Braškių ir varškės pyragas
Braškių ir varškės pyragas



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
200 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
320 g miltų.

V a r š k ė s sluoksniui:
200 g varškės,
500 g braškių,
500 g grietinės,
3 šaukštai želatinos.


Ž e l ė sluoksniui:
1 kg braškių,
1 pakelis braškių želės.
GAMINIMAS:

Paruoškite tešlą ir 1 val. laikykite šaltai. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą ir klokite jį į sviestu pateptą kepimo formą. Ant viršaus uždėkite sviestinio popieriaus ir užberkite pupelių, kad lakštas iškeptų lygus. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Varškę ir braškes pertrinkite per tinklelį ir sumaišykite su grietine ir ištirpinta želatina.



Šią masę supilkite ant iškepto ir atvėsinto kepimo formoje esančio lakšto. Pyragą 1 val. laikykite šaltai. Tada jo viršų apdėkite braškių griežinėliais ir užpilkite pradėjusia stingti braškių žele. Sustingusį pyragą išimkite iš formos ir patiekite.