Braškių pyragas

Braškių pyragas

INGREDIENTAI:
Braškių pyragas
200 g morkų,
200 g migdolų,
1 citrina,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
150 ml cukraus,
175 ml miltų,
2 šaukštai sviesto arba margarino.


K r e m u i:
200 g grietinėlės,
50 ml fruktozės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.

P a p u o š i m u i:
braškių.
GAMINIMAS:

Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į išplaktus kiaušinio trynius su druska suberkite miltus ir susmulkintus migdolus.



Išmaišykite. Supilkite tarkuotas morkas, išplaktus kiaušinio baltymus. Išmaišykite. Gautą masę supilkite į išteptą sviestu arba margarinu kepimo formelę (maždaug 24 cm skersmens). Kepkite 175 laipsnių karščio temperatūroje apie 35 minutes. Atvėsinkite. Sumaišykite kremo ingredientus. Ištepkite pyragą. Pyrago viršų dekoruokite nuplautomis braškėmis.