Cukinijų keksas su šokoladu

Cukinijų keksas su šokoladuCukinijų keksas su šokoladu

INGREDIENTAI:
200 g jaunų cukinijų,
70 ml pieno,
2 kiaušiniai,
270-300 g rupių kvietinių miltų,
150 g rudojo cukraus,
4 šaukšteliai kakavos,
60 ml rapsų arba alyvuogių aliejaus,
šaukštelis vanilinio cukraus,
1/4 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio druskos,
2 šaukšteliai kepimo miltelių.
GAMINIMAS:

Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Miltus nusijokite su kepimo milteliais. Visus produktus sumaišykite į vietisą vidutinio skystumo
tešlą. Ją krėskite į riebalais išteptą keksinę ir kepkite 40-45 minutes karštoje orkaitėje.

Į šį pyragą geriausia dėti nevalyto cukranendrių cukraus. Į šio pyrago tešlą galite įmaišyti 50 ml obuolių tyrės, mėgstamo džemo, rupiai tarkuoto šokolado arba šokoladinių traškučių.