Jogurtiniai keksiukai

Jogurtiniai keksiukai
Jogurtiniai keksiukai


INGREDIENTAI:

500 g miltų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
½ arb. š. sodos;
1 arb. š. druskos;
120 g sviesto;
240 g cukraus;
2 kiaušiniai;

keli lašai vanilės ekstrakto arba šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės;
300 ml jogurto;
200 g mėlynių;
3 arb. š. vanilinio cukraus;
5 arb. š. rudojo cukraus.
GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Keksiukų formeles išklokite specialiai jiems skirtais popierėliais. Mėlynes perrinkite, nuplaukite ir palikite džiūti. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje elektriniu maišikliu išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Įlašinkite vanilės ekstrakto arba suberkite tarkuotą apelsino žievelę.

Į jogurtą elektriniu maišikliu, po truputį (kad nesusidarytų gumulėliai), įmaišykite miltų bei sviesto ir kiaušinių masę (dėkite po didelį šaukštą kiekvienos masės, išmaišykite, tada dėkite vėl po šaukštą). Galiausiai, labai atsargiai šaukštu įmaišykite mėlynes. Tešlą pilkite į formeles, viršų apibarstykite vanilinio ir rudojo cukraus mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.