Keksas "bučinys"

Kekso "bučinys" receptas
Kekso "bučinys" receptas

INGREDIENTAI: 
B a l t a i tešlai:
75 g sviesto arba margarino,
125 g cukraus,
1 pak vanilinio cukraus,
4 kiaušinių baltymai,
150 g miltų,
2 nubraukti arbat. š. kepimo miltelių,
3-4 valg. š. pieno,
125g kokoso drožlių.

G e l t o n a i tešlai:

25 g sviesto arba margarino,
50 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
100 g miltų,
1 pak. vanilinio pudingo miltelių,
2 nubraukti arbat. š. kepimo miltelių,
2 valg. š. pieno.

U ž p i l u i:
50 g sviesto arba margarino,
3 valg. š. pieno,
50 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
75 g migdolų plokštelių.
GAMINIMAS:

Užpilui puodelyje išlydykite margariną, dalimis supilkite pieną, suberkite cukrų, vanilinį cukrų bei migdolus. Mišinį maišydami kelias min. pakaitinkite ir, nukėlę nuo ugnies, ataušinkite. Tuo metu baltai tešlai sviestą arba margariną (nešaltą, kambario temperatūros) išsukite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purumo.

Baltymus, išplakę iki standžių putų, dalimis įmaišykite į riebalus. Persijokite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Į sviesto ir baltymų masę po šaukštą suberkite miltus ir supilkite pieną, galiausiai suberkite kokoso drožles. Tešlą gerai išmaišę, supilkite į kekso formą, išklotą sviestiniu popieriumi.

Geltonai tešlai sviestą arba margariną išsukite su cukrumi iki purumo, po vieną įmaišykite trynius. Persijokite miltų, pudingo bei kepimo miltelių mišinį ir po šaukštą įmaišykite į sviesto ir trynių masę. Pieno į tešlą įpilkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo ir sunkaiai kristų nuo šaukšto.

Geltoną tešlą tolygiai paskirstykite ant baltos tešlos. Ant geltonos tešlos užpilkite ataušusį užpilą. Kepkite 45-60 min. 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala).

Keksas "bučinys"