Keksas su obuoliais
INGREDIENTAI:
75 g sviesto ar margarino,
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
200 g miltų,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
pusė stiklinės pieno,
3 obuoliai,
citrinos sultys,
margarino formai patepti,
100 g kapotų migdolų,
pusė šaukštelio miltinio cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
druskos.
75 g cukraus,
2 kiaušiniai,
200 g miltų,
pusė šaukštelio kepimo miltelių,
pusė stiklinės pieno,
3 obuoliai,
citrinos sultys,
margarino formai patepti,
100 g kapotų migdolų,
pusė šaukštelio miltinio cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Į gerai išsuktą sviestą suberkite cukrų, kepimo miltelius, sumaišytus su miltais, supilkite pieną, įberkite druskos. Masę gerai išsukite. Obuolius nulupkite, supjaustykite vienodomis skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Į formą sudėkite pusę paruoštos masės, obuolių skilteles, apibarstykite kapotais migdolais, uždėkite likusią tešlą ir kepkite apie 50-60 min., 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį ir išintą iš formos pabarstytą miltiniu cukrumi, sumaišytu su vaniliniu.
Į formą sudėkite pusę paruoštos masės, obuolių skilteles, apibarstykite kapotais migdolais, uždėkite likusią tešlą ir kepkite apie 50-60 min., 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį ir išintą iš formos pabarstytą miltiniu cukrumi, sumaišytu su vaniliniu.