keksiukai su šokoladiniu glaistu (Jamie Oliver)

keksiukai su šokoladiniu glaistu
keksiukai su šokoladiniu glaistu (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:
30 g besėklių razinų,
30 g džiovintų abrikosų,
30 g datulių,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
140 g iškylančių miltų (100 g miltų imama 3 g kepimo miltelių),
30 g neišvalyto cukranendrių cukraus,
1 šaukštas auksaspalvio sirupo,
1 didelis kiaušinis,
30 g lydyto sviesto,
140 ml karšto vandens.

Šokoladiniam glajui:
40 g sviesto,
40 g cukraus pudros,
40 g juodojo šokolado,
70 ml grietinėlės.
ndication.com/pagead/show_ads.js" type="text/javascript">

GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Virtuvės kombainu sumalkite razinas, abrikosus, datules, kepimo miltelius ir truputį miltų (tik tiek, kad vaisiai neliptų prie ašmenų). Jei kombaino neturite, galite viską labai smulkiai supjaustyti.

Mišinį sukrėskite į dubenį su cukranendrių cukrumi, auksaspalviu sirupu, kiaušiniais bei tirpintu sviestu ir viską išmaišykite. Paskui įpilkite karšto vandens, suberkite likusius miltus ir gerai išplakite šluotele. Tešlą padalykite į 12 popierinių indelių ir sudėkite į kepimo skardą.

Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Per tą laiką dubenyje ištirpinkite visus produktus šokoladiniam glajui ir pavirkite, kol šiek tiek patamsės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad sutirštėtų. Tada užkrėskite ant kiekvieno keksiuko po gumulėlį.