Maskarponės ir uogų pyragas

Maskarponės ir uogų pyragasMaskarponės ir uogų pyragas



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
180 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
100 ml miltelinio cukraus,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
400 ml miltų,
pusės citrinos žievelių.

Į d a r u i:
250 g maskarponės sūrio,
250 g "Švelniosios" varškės,
4 šaukštai cukraus,

50 ml riebios grietinėlės,
pusės ctrinos sulčių,
pagal skonį vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:

Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, įvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui įdėkite į šaldiklį. Varškę sumaišykite su maskarponės sūriu. Suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, supilkite grietinėlę ir citrinos sultis, plakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės.



Bent pusvalandį palaikykite šaltai. Iškočiokite tešlos lakštą, išklokite juo apskritą sviestu išteptą kepimo formą. Uždenkite tešlą folija arba kepimo popieriumi ir užberkite sluoksnį kokių nors stambesnių kruopų, žirnių ar lęšių (tešla gražiai ir tolygiai iškeps, neiškils).



Kepkite apie 15 min. 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai pagels. Atvėsinkite. Kai pyrago paplotis atvės, sukrėskite maskarponės ir varškės masę, ant viršaus užberkite pasirinktų uogų: mėlynių, aviečių arba gervuogių. Palaikykite pyragą kelias valandas šaldytuve ir skanaukite.