Medaus keksiukai

Medaus keksiukai Medaus keksiukai

INGREDIENTAI:
100 g aguonų,
300 g miltų,
80 g cukraus,
100 g džiovintų abrikosų,
2 šaukštų minkšto sviesto,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
3 šaukštų medaus,
žiupsnelio šviežiai maltų kardamonų,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio malto cinamono,
cukraus miltelių.

GAMINIMAS:

Aguonas nuplikykite ir sumalkite. Sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, suberkite 2 šaukštus miltų bei kepimo miltelius. Įmaišykite medų, kardamoną, likusius miltus, susmulkintus abrikosus, sukrėskite aguonų masę.

Nedideles formeles ištepkite sviestu, maždaug 2/3 užpildykite tešla ir prieš kepant 1 val. palaikykite šiltoje vietoje, kad pabrinktų. Kepkite maždaug 35 min. Iškepusius keksiukus apibarstykite cukraus milteliais.