Mėlynių pyragas
INGREDIENTAI:
T e š l a i:
200 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
600 g miltų,
0,5 l mėlynių.
200 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
1 stiklinė cukraus,
3 kiaušiniai,
600 g miltų,
0,5 l mėlynių.
GAMINIMAS:
Sviestą sušaldykite ir sutarkuokite stambia trintuve. Tarkius tuoj pat apvoliokite su miltais. Kiaušinius išplakite su cukrumi bei grietine ir supilkite į miltus su sviestu. Užminkykite tešlą ir 30-40 min. palaikykite ją šaldytuve.
Iš 4/5 tešlos iškočiokite lakštą ir įklokite jį į riebalais pateptą kepimo formą. Suberkite mėlynes. Likusią atšaldytą tešlą stambiai sutarkuokite ir užberkite ant uogų. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Iš 4/5 tešlos iškočiokite lakštą ir įklokite jį į riebalais pateptą kepimo formą. Suberkite mėlynes. Likusią atšaldytą tešlą stambiai sutarkuokite ir užberkite ant uogų. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.