Mielinės bandelės su riešutais

Mielinių bandelių su riešutais receptas
Mielinių bandelių su riešutais receptas

INGREDIENTAI:
250 ml pieno,
50 g tirpinto sviesto,
0,5 stiklinės cukraus,
40 g mielių,
500 g miltų,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis.

Įdarui:
200 g riešutų,
50 g sviesto,
0,5 stiklinės cukraus.


Aptepui:
5 šaukštai citrinų sulčių,
200 g cukraus pudros,


GAMINIMAS:

Pieną pašildyti ir išmaišyti su tirpintu (atvėsusiu) sviestu bei šaukštu cukraus. Suberti sutrupintas mieles ir gerai išmaišyti. Uždengti ir palaikyti šiltai apie 15 min., kol mielės pakils.

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir supilti pakilusias mieles. Įberti druskos, suberti likusį cukrų, įmušti kiaušinį ir užminkyti tešlą. Uždengus palaikyti apie 30 min.

Riešutus susmulkinti ir apkepinti. Išmaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi. Pakilusią tešlą iškočioti, aptepti riešutų įdaru ir suvynioti.

Vyniotinį supjaustyti 3—4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į skardą ir palikti šiltoje vietoje kilti 15-20 min. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iš citrinos sulčių ir cukraus pudros išsukti glajų ir juo aptepti šiltas bandeles.

Mielinės bandelės su riešutais