Mielinis pyragas
INGREDIENTAI:
100 g sviesto,
25 g mielių,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
300 ml pieno,
500 g miltų,
sviesto formai tepti.
Į d a r u i:
300 g džiovintų slyvų,
100 g lazdynų riešutų,
25 g mielių,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
300 ml pieno,
500 g miltų,
sviesto formai tepti.
Į d a r u i:
300 g džiovintų slyvų,
100 g lazdynų riešutų,
2-3 šaukštai sutirštinto pieno.
P u o š t i:
1/2 stiklinės abrikosų džemo,
migdolų plokštelių.
GAMINIMAS:
Užminkykite mielinę tešlą, iš trečdalio iškočiokite lakštą ir klokite jį į kepimo formą. Įdarui slyvas supjaustykite, riešutus sukapokite, viską maišykite su sutirštintu pienu. Iš likusios tešlos lipdykite rutulėlius, įdarykite juos ir dėkite į kepimo formą ant tešlos lakšto.
Pyragą kepkite apie valandą 200 laipsnių orkaitėje, iškepusį tepkite džemu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
Pyragą kepkite apie valandą 200 laipsnių orkaitėje, iškepusį tepkite džemu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.