Mielinis pyragas

Mielinis pyragas
Mielinis pyragas



INGREDIENTAI:
100 g sviesto,
25 g mielių,
150 g cukraus,
2 kiaušiniai,
300 ml pieno,
500 g miltų,
sviesto formai tepti.

Į d a r u i:
300 g džiovintų slyvų,
100 g lazdynų riešutų,

2-3 šaukštai sutirštinto pieno.

P u o š t i:
1/2 stiklinės abrikosų džemo,
migdolų plokštelių.
GAMINIMAS:

Užminkykite mielinę tešlą, iš trečdalio iškočiokite lakštą ir klokite jį į kepimo formą. Įdarui slyvas supjaustykite, riešutus sukapokite, viską maišykite su sutirštintu pienu. Iš likusios tešlos lipdykite rutulėlius, įdarykite juos ir dėkite į kepimo formą ant tešlos lakšto.


Pyragą kepkite apie valandą 200 laipsnių orkaitėje, iškepusį tepkite džemu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.