Morkų pyragas

Morkų pyragas Morkų pyragas

INGREDIENTAI:
8 didelės morkos,
4 dideli kiaušiniai,
100 ml aliejaus,
stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
šaukštelis cinamono,
pusė šaukštelio malto imbiero,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
šaukštelis sodos,
žiupsnelis druskos,
pusė stiklinės graikinių riešutų,
sviesto.

GAMINIMAS:

Nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite morkas. Pyragui reikės 4 stiklinių tarkuotų morkų. Susmulkinkite graikinius riešutus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, imbierą ir druską. Kitame dubenyje aliejų išplakite su cukrumi. Įmaišykite dalį miltų, įmuškite du kiaušinius.



Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite likusius miltus, įmuškite dar du kiaušinius, gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus. Kepimo skardą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite tešlą, kepkite pyragą 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 val. 10 min. Prieš patiekdami atvėsinkite.