Persikų pyragas

Persikų pyragas Persikų pyragas

INGREDIENTAI:
250 g miltų,
125 g kepinių margarino,
60 g cukraus,
kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Į d a r u i:
400 ml pieno,
60 g manų kruopų,
3 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus,

6-8 vidutinio dydžio gerai sunokę persikai,
žiupsnelis malto cinamono,
gvazdikėlių.
GAMINIMAS:

Kiaušinį išsukite su cukrumi ir druska, įmaišykite persijotus miltus ir gabalėliais pjaustytą margariną. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. Užkaitinkite pieną ir nuolat maišant pamažu supilkite manų kruopas. Išvirkite skystą košę, nukaiskite puodą nuo ugnies, įmaišykite cukrų.



Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite į manų košę, pagardinkite cinamonu ir gvazdikėliais. Tešlą plonai iškočiokite, išklokite lakštu apvalią kepimo skardą. Sukrėskite ir tolygiai paskirstykite manų košę. Persikus perpjaukite, sudėkite ant pyrago. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.