Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyragas su džiovintais vaisiais

INGREDIENTAI:
350 g miltų,
200 g sviesto,
200 g cukraus,
4 kiaušiniai,
100 ml pieno,
300 g smulkių besėklių razinų,
300 g didelių besėklių razinų,
100 g džiovintų vyšnių,
100 g cukruotų apelsinų ir
citrinų žievelių,
100 g migdolų,
2 šaukštai brendžio arba romo,

šaukštelis prieskonių mišinio - malto imbiero, cinamono ir gvazdikėlių.
GAMINIMAS:

Razinas gerai nuplaukite ir nuvarvinkite, užpilkite brendžiu ir palikite pastovėti per naktį. Vyšnias supjaustykite puselėmis. Kavamale sumalkite migdolus. Sumaišykite miltus su prieskoniais ir maltais migdolais. Kiaušinius suplakite su pienu. Sviestą išsukite su cukrumi, pamažu įmaišykite miltus, supilkite kiaušinius ir pieną.



Kai tešla taps vientisa, sudėkite brendyje išmirkytas razinas, vyšnių puseles ir cukruočius, išmaišykite. Apskritą 23 cm skersmens arba stačiakampę 20 cm ilgio ir 8 cm pločio skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite.

Kepkite pyragą 150 laipsnių temperatūros orkaitėje mažiausiai 3 val. Kai pyragas šiek tiek pravės, apšlakstykite brendžiu, leiskite atvėsti, suvyniokite į kepimo popieriumi, apsukite folija ir palaikykite bent parą, dar geriau - 2-3 savaites hermetiškame inde.