Pyragas su miško uogų kremu

Pyragas su miško uogų kremu Pyragas su miško uogų kremu



INGREDIENTAI:
T e š l a i:
125 g sviesto,
75 g cukraus,
1 šaukšto nutarkuotos citrinos žievelės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
0,5 stiklinės pieno,
150 g miltų,
šaukštelio kepimo miltelių,
2-3 šaukštelių džiūvėsėlių.


Uogų k r e m u i:
200 g įvairių uogų (aviečių, mėlynių, gervuogių),
200 ml grietinės,
4 šaukštelių želatinos,
0,5 stiklinės vyšnių sulčių,
šaukšto vyšnių likerio,
1 pakelio vanilinio cukraus,
cukraus pagal skonį,
melisos šakelės papuošti.
GAMINIMAS:

Sviestą išsukite su cukrumi, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite pieną. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į išsuktą masę. Kepimo formą patepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais.



Sukrėskite paruoštą tešlą, išlyginkite ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite 20-25 min. Iškepusį biskvitą atvėsinkite. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Paruoštas uogas suberkite į dubenį. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sukrėskite ant uogų, supilkite likerį ir viską gerai išmaišykite.

Išbrinkintą želatiną supilkite į pakaitintas vyšnių sultis ir maišant ištirpinkite. Kai pradės stingti, sumaišykite su uogų mase. Įberkite cukraus, vanilinio cukraus, išmaišykite. Paruoštą kremą sukrėskite ant biskvito, padėkite į šaldytuvą stingti. Papuoškite uogomis ir melisos lapeliais.