Pyragas su šokoladu

Pyragas su šokoladu
Pyragas su šokoladu



INGREDIENTAI:
300 g juodojo šokolado,
indelis karamelinio tirštinto pieno,
kiaušinis,
1 1/2 stiklinės miltų,
1/4 stiklinės rudojo cukraus,
100 g sviesto,
3/4 stiklinės anakardžių,
šaukštelis vanilės esencijos,
miltinio cukraus,
sviesto skardai tepti.
GAMINIMAS:

Šokoladą smulkiai sulaužykite arba sutarkuokite ir padėkite šaltai. Į dubenį nusijokite miltus, suberkite cukrų ir išmaišykite. Atšaldytą sviestą rupia tarka sutarkuokite į miltus ir maišykite, kol susidarys trupiniai. Įmaišykite į tešlą pusę atšaldyto šokolado ir suberkite ją į pateptą sviestu ir pabarstytą miltais skardą.



Kiaušinį išplakite, sumaišykite su tirštintu pienu. Sudėkite likusį šokoladą ir riešutus, dar kartą gerai išmaišykite ir sukrėskite ant tešlos. Paviršių išlyginkite ir keletą minučių palikite pastovėti. Kepkite iki 180laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusį pyragą ataušinkite, pabarstykite miltiniu cukrumi.