Pyragėliai su aguonomis
INGREDIENTAI:
500 ml kvietinių miltų,
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
1/2 arb. šaukšt. druskos,
250 ml grietinėlės,
2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
250 ml cukraus,
125 g kambario temperatūros sviesto,
100 g citrininių arba apelsininių cukatų,
2 didelių kiaušinių,
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
1/2 arb. šaukšt. druskos,
250 ml grietinėlės,
2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
250 ml cukraus,
125 g kambario temperatūros sviesto,
100 g citrininių arba apelsininių cukatų,
2 didelių kiaušinių,
2 valg. šaukšt. aguonų (arba sezamų sėklų).
GAMINIMAS:
Išplakite sviestą, cukrų ir cukatus. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Tada sudėkite sausus produktus, o pabaigoje grietinėlę, citrinų sultis bei aguonas. Maišykite masę, kol ji taps vientisa.
Vėliau padalinkite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje 185 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Jei mėgstate, pyragėlius galite patepti cukraus glajumi.
Vėliau padalinkite tešlą į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje 185 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Jei mėgstate, pyragėlius galite patepti cukraus glajumi.