Pyragėliai su persikais

Pyragėliai su persikais
Pyragėliai su persikais

INGREDIENTAI:
Pakuotė bemielės sluoksniuotos tešlos,
didelė skardinė konservuotų persikų puselių,
pagal skonį miltinio cukraus.

Vaniliniam k r e m u i:
310 ml pieno,
4 kiaušinių tryniai,
pagal skonį vanilinio cukraus,
pusė stiklinės cukraus,
40 g kukurūzų krakmolo.

GAMINIMAS:

Tešlą atšildykite ir figūriniu peiliu supjaustykite vienodo dydžio kvadratėliais. Persikus gerai nuvarvinkite, jei reikia, galite šiek tiek nusausinkite. Paruoškite vanilinį kremą: pieną užvirinkite. Atskirame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki vientisos purios masės išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą.

Tada į trynių ir cukraus masę nuolat maišydami supilkite karštą pieną. Paruoštą masę vėl užkaiskite ir kaitinkite, kol kremas sutirštės. Tada įmaišykite vanilinį cukrų. Ties tešlos viduriu krėskite po šaukštą vanilinio kremo ir uždėkite po persiko puselę.

Pyragaičius išdėliokite skardoje, kad nesiliestų vienas su kitu, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite atvėsintus ir bent valandą palaikytus šaldytuve.