Rabarbarai ir vyšnios (Pyragas)

Rabarbarai ir vyšnios
Rabarbarai ir vyšnios (Pyragas)

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
500 g miltų,
250 g sviesto,
7 šaukštų pieno,
4 šaukštų aliejaus,
1 kiaušinio,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio kepimo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus.


Į d a r u i:
1 kg rabarbarų,
2 saujų vyšnių be kauliukų,
2 stiklinių cukraus,
1 stiklinės krakmolo,
cukraus pudros papuošti.
GAMINIMAS:

Miltus suberkite į dubenėlį, sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Nuluptus rabarbarus supjaustykite gabaliukais, sudėkite vyšnias be kauliukų, užpilkite cukrumi, suberkite krakmolą ir viską gerai išmaišykite.



Atšaldytą tešlą padalinkite pusiau, vieną dalį iškočiokite ir įklokite į apvalią kepimo formą, išdėliokite rabarbarus su vyšniomis ir pašaukite į karštą orkaitę 15-20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, iškočiokite likusią tešlą, supjaustykite juostelėmis, gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus (kaip groteles), vėl pašaukite į orkaitę ir baikite kepti.