Ruginių miltų bandelės

Ruginių miltų bandelių receptas
Ruginių miltų bandelių receptas

INGREDIENTAI:
1/2kg ruginių duoninių nusijotų miltų,
30g mielių,
3 kiaušiniai,
100g sviesto,
1/2 stiklinės cukraus,
nutarkuota 1 citrinos žievelė,
cinamono.


GAMINIMAS:

Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viskas sudedama. Tada supilamos išleistos mielės, suberiami prieskoniai, miltai ir suminkoma. Tešla turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilama kiek šiltos grietinėlės. Tešla laikoma šiltoje vietoje, kol
pakils Tada storai kočiojama (maždaug 1 cm storio), aptepama kiaušiniu, užbarstoma cukrumi ir nedidele stiklinėle išspaudžiamos apskritos bandelės. Sudėjus į riebalais pateptą skardą, šiltai paliekama, kad pakiltų. Kepama apie 25—30 min vidutinio karštumo
krosnyje.

Bandelės labai skanios šiltos ir šviežios. Valgomos prie kavos,
arbatos.

Ruginių miltų bandelės