Sluoksniuotas keksas su šokoladu

Sluoksniuotas keksas su šokoladu
Sluoksniuotas keksas su šokoladu



INGREDIENTAI:
275g sviesto, 250g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
6 kiaušiniai, 1-2 šaukštai romo,
150g miltų, 100g krakmolo,
3 šaukšteliai kepimo miltelių,
100g šokolado.



GAMINIMAS:

Į išsuktą sviestą įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, 2 kiaušinius, 4 trynius ir romą. Po truputį į sviestą suberkite atskirai sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kekso formą (30x11 cm) patepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.

1-2 šaukštus tešlos dėkite ė kepimo formą ir teptuku išlyginkite jos paviršių. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 2 min. (keksas turi būti maždaug 20 cm aukštyje virš ugnies). Dėkite antrą tėšlos sluoksnį ir vėl kepkite 2 minutes. Taip darykite tol, kol sunaudosite visą tešlą. Kaskart keksą orkaitėje padėkite žemiau,- taip, kad kekso viršus būtų 20 cm virš ugnies.

Peiliu keksą atskirkite nuo kepimo formos sienelių ir išverskite ant skardos. Nuimkite kepimo popierių ir maždaug 5 min. kepkite dar karštoje orkaitėje. Glajaus paruošimas: puodelyje, įstatyme į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą ir likusius 25 g sviesto. Šiuo glajumi aptepkite keksą.