Šokoladinės „marmurinės" bandelės

Šokoladinių „marmurinių" bandelių receptas
Šokoladinių „marmurinių" bandelių receptas


INGREDIENTAI:
90 g pusiau saldaus (juodojo) sutrupinto šokolado,
125 g patrupinto šokolado su lazdynų riešutais,
2 dideli kiaušiniai, lengvai suplakli,
200 g natūralaus jogurto,
100 g cukraus,
1 1/4 šaukštelio vanilės esencijos,
90 g ištirpinto sviesto,
250 g paprastų kvietinių miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 1/4 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:


Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Ištepkite sviestu 12 bandelių formelių. Ištirpinkite abi šokolado plyteles prikaistuvyje dvigubu dugnu virš vos verdančio vandens.



Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, jogurtą, cukrų, vanilės esenciją ir sviestą iki vientisos tirštos masės. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druskos, kaskart gerai sumaišydami.

Į formeles pakaitomis dėkite tešlos ir šokolado mišinio. Kiekvienoje formelėje peiliu pamaišykite mišinį, kad tešla susimaišytų ir atrodytų marga it marmuras. Kepkite, kol gražiai pakils ir taps puri, apie 20 minučių. Šiek tiek atvėsinkite. Išverskite ant grotelių.


Šokoladinės „marmurinės" bandelės