Šokoladiniai keksiukai su riešutais

Šokoladiniai keksiukai su riešutais Šokoladiniai keksiukai su riešutais


INGREDIENTAI:
250 g pusiau saldaus (juodojo) sutrupinto šokolado,
90 g sviesto, 100 g cukraus,
3 kiaušinių atskirti baltymai ir tryniai,
50 g paprastų kvietinių miltų,
60 g sukapotų graikinių riešutų.

GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Paruoškite 12 popierinių kekso formelių. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą prikaistuvyje dvigubu dugnu virš lėtai verdančio vandens. Sudėkite cukrų ir kiaušinių trynius. Suplakite iki vientisos purios masės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Sudėkite kiaušinių baltymus ir miltus į šokolado mišinį. Tolygiai išdėliokite mišinį po formeles. Ant kiekvieno jų uždėkite po graikinį riešutą. Kepkite, kol gražiai pakils, 15-20 minučių.