Šokoladiniai keksiukai
INGREDIENTAI:
150 g juodojo šokolado,
100 g sviesto,
2 stiklinės miltų,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 dideli kiaušiniai,
150 ml pieno,
šaukštelis vanilinio cukraus.
100 g sviesto,
2 stiklinės miltų,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
2 dideli kiaušiniai,
150 ml pieno,
šaukštelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Nedideliame puode užkaitinkite vandenį, sumažinkite ugnį, įstatykite karščiui atsparų dubenį, įstatykite karščiui atsparų dubenį, įstatykite trupintą šokoladą, maišant kaitinkite, kol neliks šokolado gumulėlių. Palikite šiek tiek atvėsti. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą. 12 nedidelių keksiukų formelių išklokite kepimo popieriumi arba naudokite popierines kepimo formeles.
Sukrėskite tešlą į formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 20-25 min. Jei mėgstate keksiukus su šokolado gabaliukais, maišant tešlą pabaigoje įberkite stiklinę stambiai trupinto šokolado.
Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą. 12 nedidelių keksiukų formelių išklokite kepimo popieriumi arba naudokite popierines kepimo formeles.
Sukrėskite tešlą į formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 20-25 min. Jei mėgstate keksiukus su šokolado gabaliukais, maišant tešlą pabaigoje įberkite stiklinę stambiai trupinto šokolado.