Šokoladinis keksas su abrikosais |
Šokoladinio kekso su abrikosais receptas
INGREDIENTAI:
T e š l a i:
350 g minkšto sviesto,
300 g cukraus,
100 g juodojo šokolado,
6 kiaušiniai,
1 stiklinė džiovintų abrikosų,
1 šaukštas cinamono,
50 g krakmolo,
350 g miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
350 g minkšto sviesto,
300 g cukraus,
100 g juodojo šokolado,
6 kiaušiniai,
1 stiklinė džiovintų abrikosų,
1 šaukštas cinamono,
50 g krakmolo,
350 g miltų,
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
P a p u o š t i:
200 g juodojo šokolado,
5-6 šaukštai pieno,
1 stiklinė džiovintų abrikosų,
0,5 stiklinės kakavos arba šokoladinio likerio keksui apšlakstyti.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Šokoladą ištirpinkite ir įmaišykite į sviesto masę. Abrikosus supjaustykite juostelėmis ir suberkite į tešlą. Sumaišykite krakmolą, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Šį mišinį po truputį suberkite į tešlą.
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 laipsnių orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu. Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.
Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą. Kepkite apie 1 val. 200 laipsnių orkaitėje. Karštą iškepusį keksą subadykite mediniu pagaliuku ir apšlakstykite kava arba likeriu. Ištirpinkite šokoladą su pienu ir konditeriniu teptuku aptepkite keksą. Papuoškite supjaustytais džiovintais abrikosais.
Šokoladinis keksas su abrikosais