Šokoladinis pyragas

Šokoladinis pyragas
Šokoladinis pyragas

INGREDIENTAI:
5 kiaušiniai,
15 g miltelinio cukraus,
250 g juodojo šokolado,
1/4 stiklinės miltų,
150 g sviesto,
pagal skonį citrinos sulčių,
romo,
vanilinio cukraus,
saujelė džiūvėsėlių (kepimo skardai pabarstyti).

GAMINIMAS:

Šokoladą sulaužykite, sumeskite į puodelį su sviestu ir nuolat maišant ištirpdykite vonelėje virš garų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite miltelinį cukrų, vanilę, romą, įvarvinkite šlakelį citrinų sulčių, puodelį nukelkite nuo ugnies ir šokolado masę kiek atvėsinkite.



Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite iki vientisos masės ir nuolat plakant šluotele plona srovele supilkite šokolado masę. Tada suberkite miltus ir masę labai gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių.



Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, supilkite tešlą ir apie 35 min. kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.