Šokolado keksas

Šokolado kekso receptas
Šokolado kekso receptas

INGREDIENTAI:

B i s k v i t i n e i tešlai:
12 kiaušinių,
350 g cukraus,
2 pak. vanilinio cukraus,
1/2 arbat. š. cinamono,
200 g šokolado,
200 g krakmolo,
100 ml konjako ar brendžio,
100 g vyšnių, laikytų cukruje.

G l a j u i:
250 g cukraus pudros,
riebalų, 1 valg š. kakavos formai pabarstyti.

GAMINIMAS:

Atskirkykite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiekvieną kiaušinio baltymą nuo trynio atskirkite į atskirą puodelį. Baltymuose neturi būti nė trupučio trynio, nes kitaip jų neišplaksite iki standumo. Jeigu kurio kiaušinio nepavyks gerai atskirti, visą kiaušinį supilkite į trynius.

Nieko baisaus nestsitiks, jei iki standžių putų išplaksite vienu baltymu mažiau. Trynius, išmaišę su cinamonu, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, palikite 30 min. pastovėti, kad ištirptų cukrus. Tada masę plakite, kol pabals ir pasidarys puri. Vyšnias supjaustykite gabalėliais, šokoladą smulkiai sutarkuokite.

Jeigu prieš tarkuodami šokoladą palaikysite šaldytuve, lengviau sutarkuosite. Šokoladą sumaišykite su krakmolu. 11 baltymų, įpylę 2 valg. š. brendžio, išplakite iki standumo. Į trynių masę po šaukštą įmaišykite šokolado ir krakmolo mišinį. Ant viršaus sukrėskite baltymus ir atsargiai viską išmaišykite mediniu šaukštu.

Galiausiai įmaišykite 2 valg. š. brendžio ir kapotas vyšnias. Didelę kekso formą, gerai ištepę sviestu, pabarstykite kakava. Nuo jos keksas įgaus gražią rudą spalvą ir puikų šokolado aromatą. Kepkite 45 min. 175 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II padala).

Temperatūrą sumažinę iki 150 laipsnių (dujinėje-I padala), kepkite dar 20 min. Ir dar 10 min. keksą palaikykite, orkaitę išjungę. 10 min. keksą aušinkite formoje, tada atsargiai išimkite ir padėkite ant grotelių. Aptepkite glajumi. Jį pasigaminsite, išsukę likusį baltymą, brendį ir cukraus pudrą.

Šokolado keksas