Uogų pyragas

Uogų pyragas
Uogų pyragas



INGREDIENTAI:
500 ml miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
150 ml cukraus,
3 kiaušiniai,
100 g kambario temperatūros sviesto arba margarino.


Į d a r u i:
400 g varškės,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
250 ml tirštos (separuotos) grietinėlės,
100 ml cukraus,
1 litras uogų.

P a p u o š i m u i:
šviežių uogų,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:

Išplakite kiaušinius su vanilinu ir cukrumi. Suberkite miltus, kepimo miltelius, įdėkite sviesto arba margarino. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite kameroje 30 minučių. Išėmę iš kameros, pakočiokite tešlą, suformuokite pyrago pagrindą.



Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių karščio temperatūros. Kepkite apie 15 minučių. Sumaišykite varškę, vanilinį cukrų, grietinėlę ir cukrų. Gautą masę paskirstykite ant kepamo pyrago. Suberkite uogas ir papildomai kepkite 25 minutes. Atvėsinkite. Supjaustykite pyragą dalimis. Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra.