Varškės keksas su vyšniomis

Varškės keksas su vyšniomis

Varškės keksas su vyšniomis


250 g sviesto,
250 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
250 g varškės,
500 g miltų,

pakelis kepimo miltelių,
negazuoto mineralinio vandens,
50 g džiovintų vyšnių,
20 g migdolų drožlių,
riebalų (formai patepti),

Glajui:
60 g cukraus pudros,
šaukštas vandens.
GAMINIMAS:

Kambario temperatūros sviestą mediniu šaukštu išsukti iki purumo. Sukant po šaukštelį berti cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir po vieną įmušti kiaušinius.

Į masę įmaišyti pro sietelį pertrintą varškę. Miltus išmaišyti su kepimo milteliais, užsijoti ant varškės bei kiaušinių masės ir gerai išmaišyti. Tešlos tirštumą galima reguliuoti mineraliniu vandeniu: jo po šaukštą pilti tiek, kad tešla išeitų riebios grietinės tirštumo ir sunkiai dryktų nuo šaukšto.

Į tešlą suberti nuplautas ir nusausintas džiovintas vyšnias, migdolų drožles ir gerai išmaišyti. Kekso formą patepti riebalais ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 160-180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Cukraus pudrą išsukti su šaukštu vandens. Glajumi aptepti dar šiltą keksą.