Vyšnių keksas

Vyšnių keksas Vyšnių keksas


INGREDIENTAI:
140 g maltų migdolų,
260 g miltinio cukraus,
3 šaukštai miltų,
8 kiaušinių baltymai,
150 g tirpinto sviesto,
18-24 vyšnios arba trešnės


GAMINIMAS:

1. Kekso formą patepame sviestu ir pabarstome miltais.
2. Dideliame dubenyje sumaišome migdolus, 250 g miltinio cukraus ir miltus. Sudedame kiaušinių baltymus ir išmaišome. Supilame sviestą ir viską gerai sumaišome. Tešlą supilame į kekso formą iki pusės. Ant viršaus sudedame vyšnių puseles odele į viršų.
3. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 25-30 minučių.
4. Išimame iš orkaitės ir paliekame 5 minutes vėsti formoje. Paskui išimame ir apibarstome likusiu miltiniu cukrumi.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 40 min. Porcijoje: apie 290 kcal (12 porcijų)
Tešlą galima paruošti iš anksto, o iškepti - kai bus patogu. Ją galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.