Agrastų pyragas su bezė grotelėmis

Agrastų pyragas su bezė grotelėmis
Agrastų pyragas su bezė grotelėmis

GAMINIMAS:

Įdarui skirtus agrastus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Tešlai skirtus miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberti ant stalo ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įdėti trynį, ant įdubimo kraštų išdėlioti gabalėliais susmulkintą sviestą, paskirstyti cukrų, druską bei citrinų aliejų. Viską suminkyti į vienalytę trapią tešlą. Ją įvynioti į plėvelę ir apie 30 min. laikyti šaldytuve.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Pusę skardos iškloti kepimo popieriumi ir ant jo iškočioti tešlą. Atviroje pusėje dėti perlenktą aliuminio folijos juostą, kad kepant tešla neišbėgtų. Tešlą subadyti šakute ir kepti orkaitėje apie 10-15 min.


Kremui į puodą supilti agrastų sultis, krakmolą, įdėti trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską maišant užvirinti ir nukelti nuo viryklės. Kremą ataušinti. Jį tepti ant trapios tešlos, o ant viršaus išdėlioti agrastus. Bezė grotelėms baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Konditeriniu švirkštu ant pyrago išspausti groteles ir 3-5 min. kepti 250°C temperatūros orkaitėje. Pyragą ataušinti ir patiekti.

INGREDIENTAI:
Tešlai:

175 g miltų;
80 g smulkių avižinių dribsnių;
Žiupsnelis kepimo miltelių;
1 trynys;
150 g sviesto;
80 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
4 lašai citrinų aliejaus;

Kremui:

250 ml agrastų sulčių;
1 nubraukti valg. š. krakmolo;
2 tryniai;
25 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus.

Įdarui:

Apie 430 g konservuotų agrastų;
3 baltymai;
150 g cukraus.