Braškių pyragėliai

Braškių pyragėliai
Braškių pyragėliai

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
250 g miltų,
60 g cukraus,
pakelis (16 g) vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
kiaušinis,
125 g sviesto,
riebalų ir cukraus formelėms paruošti.

Į d a r u i:
250 g maskarponės,
50 g cukraus,
2 kiaušiniai,
100 ml kiaušinio likerio,
2 kupini šaukštai krakmolo,
pusės citrinos sultys,
500 g braškių.

GAMINIMAS:

Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min. Dešimt dantytų formelių (10 cm skersmens) patepkite riebalais ir pabarstykite cukrumi.

Iš ataušusios tešlos iškočiokite pusės centimetro storio lakštą, šiek tiek didesnio nei 10 cm skersmens indeliu išspauskite 10 apskritimų ir jais išklokite formeles. Paruoškite įdarą: varškė išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmaišykite kiaušinius, po to-likerį, krakmolą ir citrinų sultis.

Į kiekvieną tešla išklotą formelę įdėkite po šaukštą įdaro ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min. Į ataušusius pyragėlius pridėkite braškių (galima apibarstyti šokolado trupiniais).