Citrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Citrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliaiCitrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliai

INGREDIENTAI:
20 pyragėlių:

450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 baltymas;
3 valg. š. cukraus granulių;
125 ml sauso baltojo vyno;
80 g cukraus;
4 arb. š. želatinos;
2 citrinos;
100 g jogurto;

250 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 20 vienodų kvadratėlių. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti baltymais. Apibarstyti cukraus granulėmis. Kepti orkaitėje apie 15 min. Ataušinti. Iškeptus kvadratus perpjauti į du sluoksnius.

Įdarui vyną su cukrumi pakaitinti, kol cukrus visiškai ištirps. Karštame vyne ištirpinti išbrinkintą želatiną. Įmaišyti išspaustų citrinų sultis. Viską pastatyti šaltai ir šiek tiek palaikyti. Įmaišyti jogurtą. Kai kremas ims stingti, sudėti išplaktą grietinėlę.

Įdarą paskirstyti ant apatinių perpjautų kvadratų sluoksnių. Ant viršaus uždėti viršutinį sluoksnį su cukraus granulėmis. Pyragėlius patiekti šviežius.

Citrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliai