Citrininis pyragas su vynuogėmis

Citrininis pyragas su vynuogėmisCitrininis pyragas su vynuogėmis

INGREDIENTAI:
T e š l a i:
150 g sviesto,
50 g cukraus,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
1 citrinos nutarkuota žievelė.

P a p u o š i m u i:
1 citrina,

nedidelė kekė vynuogių,
1 pakelis citrinų želės,
100 g grietinėlės,
1 stiklinė migdolų drožlių.

Grietinės s l u o k s n i u i:
400 g grietinės,
1 citrinos sultys,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės cukraus,
2 šaukštai želatinos,
truputis pieno.
GAMINIMAS:

Tešlai sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmaišykite kiaušinius, nutarkuotą citrinos žievelę ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą žiedo formos kepimo formą ir kepkite 175-200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.

Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos. Grietinę išsukite su cukrumi ir citrinos sultimis. Po truputį įmaišykite piene išbrinkintą ir ištirpintą želatiną. Masę supilkite ant pyrago kepimo formoje. Palikite šaltai sustingti.

Tuomet sudėliokite vynuogių puseles, citrinos skilteles ir užpilkite stingstančia citrinų žele. Kai želė sustings, pyragą išimkite iš formos, jo šonus aptepkite grietine ir apibarstykite migdolų drožlėmis.