citrininis-pyragas

Citrininis pyragas
Citrininis pyragas

GAMINIMAS:

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Ja išklojame kepimo formą, suformuojame aukštesnius kraštus ir kepame 170°C temperatūros orkaitėje. Įdarui kiaušinį ir trinius išplakame su cukrumi, sudedame sviestą, išspaudžiame citrinos sultis, įtarkuojame jos žievelę ir viską maišydami kaitiname, kol sutirštės. Tuomet gautą įdarą supilame ant iškeptos tešlos ir dar 10 min. kepame pyragą orkaitėje
INGREDIENTAI:
Tešlai:

125 g sviesto;
125 g cukraus;
1 kiaušinis;
250 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių.

Įdarui:

5 kiaušinių tryniai;
1 kiaušinis;
100 g cukraus;
125 g sviesto;
1 citrina.